Ombygging Karl Johans gate 14

Gjennom 10 hektiske måneder forvandlet vi Karl Johans gate 14 fra å være et kjedelig og slitt kontorbygg til å bli Norges råeste handelseiendom.

Karl Johans gate 14 ble bygget i 1858, og siden den gang har bygget blant annet blitt brukt som bolig, storting, universitet, kjøpesenter og kontorbygg. Da AVA Eiendom AS kjøpte eiendommen i 2015 var det TV2 som leide mesteparten av arealene til TV-studio og kontorer – men vi så fort mulighetene i beliggenheten, og la andre planer for eiendommen.

Med sin plassering der Kirkegata og Karl Johans gate møtes er dette ett av Oslos beste hjørnebeliggenheter – her lå det et stort uforløst potensiale for en handelsaktør. Dermed startet jakten etter en stor aktør som ønsket å etablere handel i flere etasjer. Etter forhandlinger med flere konkluderte vi med å bygge Norges første H&M Flaggskipsbutikk – og prosjektet ble en realitet.

Samtidig som de gamle leietakerne i bygget flyttet ut, rullet anleggsmaskinene inn – og fra 15. januar var det full drift på byggeplassen, opptil 24 timer i døgnet.

Resultatet er et «nybygg» i Karl Johans gate, der kun fasadene er uendret. Vi har bygget to nye kontoretasjer på toppen, vi har gravd ut 800 m2 nye arealer i kjelleren, heis- og trappesjakter er flyttet, deler av lysgården er støpt igjen og hver eneste søyle i bygget er forsterket.

Opptil 250 arbeidere var i arbeid gjennom et døgn, og totalt har mer enn 1200 arbeidere fra over 35 land bidratt i prosjektet.

I utførelsen er det heller ikke spart på noe – vi har kobber på takene, marmor og heltre på gulvene – og i lysgården henger det en lysekrone med 230 munnblåste glasskuler. Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene – og Karl Johans gate har fått sin nye «juvel».

Det umulige var mulig!