Oslo

Kirkegata 23-25

11 314 kvm
Sentrum
Illustrasjon/bilde av Kirkegata 23-25

Om eiendommen

Midt i Oslo – langs hovedforbindelsen mellom Karl Johans gate og Kvadraturen er et nytt bygg i ferd med å ta form. Her fører vi opp den nye spydspissen til Høyskolen Kristiania – et topp moderne høyskolebygg på 11.400 kvm med en BREEAM-Nor Excellent klassifisering.

Bygget står klart til skolestart 2024, og vil romme ca. 3.000 nye studenter. Høyskolen Kristiania har allerede i dag flere lokaler i Kvadraturen, blant annet Kirkegata 24 som ligger over veien, og Kongens gate 22, som ligger «rygg i rygg» i samme kvartal. Når denne siste brikken faller på plass, vil disse tre byggene kobles sammen på en god måte, og det blir kort vei for både lærere og elever mellom disse destinasjonene, hvilket også skaper økt aktivitet i bybildet. Med umiddelbar nærhet til butikker, restauranter, trikk, buss, og t-bane og i gangavstand til Oslo S vil skolen være tilgjengelig for alle. Fasaden på bakkeplan vil være utadrettet, og bidra til økt aktivitet i Kvadraturen.

Materialbruken i bygget skal være robust og av høy kvalitet. Fasaden blir topp moderne, med store glassflater, samtidig som det vil passe inn i kvadraturen. Etasjen på bakkeplan planlegges åpen og utadrettet for å skape liv i kvadraturen.

I nærheten:

  • Buss: 450m
  • Jernbane og flytog: ca. 450m
  • T-bane: 190m
  • Trikk: 50m
  • Kafeer: 20m
  • Butikker: 0 – 200m

Det er kort vei til alt av offentlig kommunikasjon, med Oslo Sentralstasjon 450 meter unna og 190 meter til Stortinget T-banestasjon. I tillegg er det parkeringsmuligheter på bankplassen kun 500 meter unna.

Vår kontaktperson

Portrettbilde av Henrik Teigen Akselsen
Henrik Teigen Akselsen
Leder Handelseiendom, Sandvika