Illustrasjon/bilde til saken "AVA Eiendom AS øker porteføljen på Bragernes Torg i Drammen"
AVA Eiendom AS øker porteføljen på Bragernes Torg i Drammen
AVA Eiendom øker sin eiendomssatsning på Bragernes Torg og har fått tilslag på kjøp av Bragernes Torg 8. Transaksjonen gjennomføres med et kjøp av selskapet Eiendomscontakt AS.
Publisert: 8. februar 2019

Etter kjøpet av Bragernes Torg 8 vil AVA Eiendom eie hele «gullrekka» for servering på Bragernes Torg. I 2017 hadde de fire konseptene som holder til i disse eiendommene en samlet netto omsetning på 86,6 MNOK. Dette tilsvarer ca. 20% den totale utelivsomsetningen i Drammen.

AVA Eiendom AS eier fra før av flere eiendommer på Bragernes Torg og ser på dette som et spennende markedsområde med mye potensial. Gjennom kjøpet får selskapet nå kontroll over et helt kvartal med sentral beliggenhet i Drammen sentrum, og vil stå vesentlig friere i forbindelse med en eventuell fremtidig utvikling av parkeringstomten i Amtmand Bloms gate 1.

Kjøpet av Bragernes Torg 8 avrunder et hektisk og hendelsesrikt halvår for AVA. Nylig konverterte AVA TV2 sitt hovedkontor i Karl Johans gate 14 til en av verdens største H&M-flaggskipsbutikker. H&M åpnet 29. november og har fått en fantastisk god mottagelse. I tillegg har selskapet vært med på å etablere Asker Næringseiendom AS, som er det største eiendomsselskapet i Asker, og AVA har nylig kjøpt seg inn som største eier i Skien Industribygg AS.

«Det er nå to år siden vi kjøpte våre første eiendommer på Bragernes Torg og vi så raskt at de to byggene i Bragernes Torg 8 ville være spennende å få inn i porteføljen. Vi er fornøyd med å ha landet denne transaksjonen og gleder oss til å foredle våre sentrale beliggenheter i Drammen» sier Arne Vannebo, Adm. direktør i AVA Eiendom AS.

AVA Eiendom AS forvalter i dag 30 eiendommer med en markedsverdi på 4,4 milliarder kroner. Porteføljen har budsjetterte leieinntekter på 248 MNOK i 2019. Selskapets strategi er å investere i kontor- og handelseiendommer i Asker, Bærum, Drammen og Oslo med sentral beliggenhet ved knutepunkt.

Elin Mack Løvdal i CLP har bistått partene med juridisk bistand i transaksjonen.