Illustrasjon/bilde til saken "Vi leker ikke butikk!"
Vi leker ikke butikk!
Torsdag 29.november ble en stor dag for oss. Midt i paradegaten Karl Johan, åpnet vi en av verdens største H&M flaggskipsbutikker.
Publisert: 23. januar 2019

Til tross for ruskevær og vind i kastene var det godt oppmøte foran butikken, og flere hadde stått og ventet på den røde løperen i timevis!

Snorklippingen var resultatet av 10 hektiske måneder for de ansatte i AVA. I tiden fra Veidekke kjørte inn maskinene 14. januar og frem til butikkåpning rev vi to toppetasjer og bygget disse nye, hele bygget ble innvendig revet ned til betongen før en av Norges flotteste butikker ble bygget opp igjen og i kjelleren gravde vi ut 800 kvadratmeter med nye arealer. Vi har gravd ut 5000 tonn med alunskifer og fraktet dette til spesialdeponi, og 358 tonn med sparkelmasse er sprøytet inn for å rett opp gulvene. Heisekranen som synes fra «hele Oslo» har uten stopp gått kontinuerlig gjennom hele prosessen og over 1200 arbeidere har arbeidet hardt for å nå åpningen – til tider døgnet rundt.

Resultatet av alt det harde arbeidet er av verdens største H&M-butikker, som er klart størst i Skandinavia. Butikken består nå av handel over fem plan som huser konseptene HOME, dame, herre, ungdom og barn, samt undertøy, accessoirer og kosmetikk. Hele 4500 kvadratmeter står nå endelig klare for å gi en spektakulær handelsopplevelse. Vi har marmor på gulvene, kobber på taket og over 200 håndblåste lamper hengende i lysgården.

Det har blitt arbeidet dag og natt, vi har satt norgesrekord i rask ombygging. Et slitent kontorbygg er omgjort etter alle kunstens regler.

Oslos paradegate Karl Johan har fått sin juvel, vi har bygget Norges råeste handelseiendom.