Vår historie

AVA Eiendom AS har forvaltet og eid eiendom siden 1991.

AVA var en av initiativtagerne til etableringen av Warbo Gruppen i 1997, en gruppering vi opprinnelig eide 50 % av. Denne grupperingen solgte sine eiendommer i 2005 til Kenmore Property Investors.

Etter dette salget etablerte vi i 2006 to nye eiendomsselskaper. Salto Eiendom AS som et rendyrket kjøpesenterselskap, og AVA EiendomsPartner AS med fokus på kontoreiendommer.

Vår første eiendom i AVA EiendomsPartner AS ble kjøpt tidlig i 2006. Vi kjøpte da «Bankbygget» i gågata i Sandvika og like etterpå eiendommen Lysaker Torg 2 på Lysaker-lokket. Begge disse eiendommene har en meget god beliggenhet i henholdsvis Sandvika og på Lysaker. Dermed ble det synliggjort en klar strategiendring i forhold til tidligere satsninger, mer fokus på gode beliggenheter.

Fra 2006 til i dag har vi kjøpt 32 eiendommer. 3 av disse er solgt med pene gevinster. Fra etableringen av selskapet til i dag har vi oppnådd en årlig avkastning på 26 %.

I februar 2015 kjøpte vi Karl Johans gate 14 i Oslo sentrum. Eiendommen var TV2 sitt hovedkontor i Oslo. I løpet av 2015 fremforhandlet vi en attraktiv leiekontrakt med H&M om å leie hele denne eiendommen. I januar 2018 ble ombyggingen igangsatt, et slitent kontorbygg skulle konverteres til en hypermoderne handelseiendom i Oslos paradegate. I november 2018 åpnet en av verdens største H&M-butikker, med handel over 5 plan og to nybygde kontoretasjer på toppen. Bygget ble solgt med god gevinst i oktober 2021.

Samtidig med kjøpet av Karl Johans gate 14, kjøpte vi også nabobygget, Kirkegata 23-25. Dette bygget er per i dag under riving/gjenoppføring, der vi bygger et nytt Høyskolebygg på 11.300m2 sammen med Høyskolen Kristiania.

Sommeren 2015 solgte vi kjøpesenterselskapet Salto Eiendom AS for 5,1 milliarder kroner. Selskapet hadde på salgstidspunktet 282 MNOK i løpende leieinntekter og 6 milliarder kroner i butikkomsetning. Salto ble solgt etter ønske fra selskapets majoritetseier.

Gruppebilde av ansatte i AVA Eiendom.
Gruppebilde av ansatte i AVA Eiendom.

I 2017 kjøpte vi våre første eiendommer i Drammen, og har siden kjøpt oss opp til å bli den største eiendomsbesitteren rundt Bragernes Torg.

Vi er opptatt av å skaffe oss posisjoner i det norske eiendomsmarkedet. Posisjoner vi kan kapitalisere på og som kan gi oss opsjoner på fremtidig verdiskapning. Derfor har vi kjøpt 9 bygg rundt Bragernes Torg i Drammen. Vi har også tatt posisjonen som Asker sentrums desidert største kontoreiendomsselskap ved at vi nå eier 12 næringseiendommer i Asker. I Sandnes eier vi 4 eiendommer og et tomteområde på 80 mål midt i sentrum som skal utvikles. Vi har også blitt en aktør i Sandvika i Bærum.

Konsernet AVA eier per i dag 29 eiendommer med sentrale beliggenheter. Det har vært en hyggelig seilas med positive tall hvert eneste år siden oppstart. Selskapet er godt rigget til å gjøre nye investeringer, og vi søker etter spennende eiendommer og prosjekter. Vi har god fremdrift og mye vind i seilene, og gleder oss til den videre seilasen.